måndag 4 mars 2013

LCHF Köttfärs-limpa / Kjøttpudding


En enkel middag som er grei å fryse inn og ta med på jobb.

800g kjøttdeig / oxfärs
1 liten løk - finhakket
noen gode runder med salt og pepper kvernene
3 store ss mejram
1-2 hvitløks fed- presset
1 egg

Bland alt, uten egget, godt sammen og smak til. Jeg brukte engangs plasthansker og knadde krydderet godt inn. Så tar du egget, knar litt til så det fordeler seg.

Jeg formet det som et brød og la det i en brødform. Det kom ganske mye kjøttsaft ut, så det lagde jeg saus på. Tror den blir bedre å steke i en langpanne så kjøttet blir stekt med en fin skorpe hele veien.
Inn i ovnen på over og undervarme , ikke varmluft. 180grader i ca 45-60 min.
Da fikk man også litt til overs, det blir med på jobb, sammen med litt grønnsaker og litt lavkalori tyttebær syltetøy.






onsdag 30 januari 2013

Lchf Valnøttbrød / Valnötsbröd


Dette ble mitt første eksperiment med tørrgjær /torrjäst, men overraskende godt og mettende. Det er ca 1,5 carb pr skive (jeg fikk 16 skiver, totalt 25 carbs på hele brødet), pga gjæren/jästen inneholder mye carbs.. Men det funker. Godt var det også. Skal prøve med litt smaker neste gang... Ble ingen bilder underveis, for jeg visste jo ikke hvordan dette ville smake... 

20g fibrex
20g kruskakli
40g sesamfrö
100g mandelmjöl
20g krossade linfrö
20g hela linfrö
25g pumpa frö
30g solros frö
ca 10g tørr gjær /torr jäst
10g fiberhusk
noen runder med salt kvärnen
ca 30g valnötter
ca 2 dl vann

Jeg kjørte fibrex, kruskakli og sesamfrø i blenderen så det ble til mjöl. Blandet så resten av det tørre sammen. Valnøttene skal være hele, ikke hakkes. Rør det godt rundt og så inn men 1,5 dl vann, kna sammen deigen, ta litt mer vann til det blir en fast klump som henger sammen. Form den til et lite brød og la den stå å heve litt i 30 min. Så inn i ovnen på 175 g i ca 50-70 min.  
Jeg skjærer mitt i skiver og fryser inn, så har du ferskt brød lenge...

torsdag 24 januari 2013

Lchf Lyx Kex



Enkle gode frø kjeks....


1,5 dl vann
ca 1 msk fiberhusk
3dl frø:
sesam
pumpa
melon
solros
olje
salt
Bland alt i en bolle og legg ut over et ark bakepapir smurt med litt olje.
Kvern litt salt over og inn i ovnen på 150 grader i 45-50 min.
Etter 15 min deler du opp kjeksene i biter med en slikkepott..
La ettertørke i ovnen med en tresleiv i døråpningen 

Lchf Andebryst


Enkelt og godt.

andebryst
broccoli
blomkål
majones
creme fraishe
bostongurka
fling salt
pepper

Snitt skinnet på brystet. Strø litt fling salt i en varm panne og stek brystet med skinnsiden ned i noen minutter, stek så andre siden også. Legg over i en ildfast form, stikk inn et steketermometer.
Inn i ovnen på 200g til den blir 60-65 grader. La det vile i noen minutter før man skjærer det opp.
Damp grønsakene og lag en saus av 50/50 majones og creme fraishe og smak til med bostongurka. Ta 1-2 tsk og rør rundt, smak til med mer.


måndag 14 januari 2013

Lchf Pai / Paj


Dette er en fin rett å bruke rester til..... Man tar det man har i kjøleskapet av grønsaker, blander med egg og litt ost, så har man en god pai. Jeg hadde litt juleskinke til overs, og det smakte utmerket.

juleskinke
spinat (fryst)
paprika
mozarella
5 egg
pepper
ost

Tin spinaten i micron, bland med lettpisket egg og litt pepper. Del opp skinke, paprika og mozarella i småbiter og legg de i formen. Hell over eggblandingen. Topp med revet ost.
Inn i ovnen på  200grader i 25-35 min, kjenn i midten etter 25min, er den forsatt "løs", kjør i 5-10min til! Kjøl litt ned og sever med litt persille og majones. 





lördag 5 januari 2013

Lchf Hot & Spicy Laks / Lax




Nå er jeg glad i spinat så da tok jeg litt mer enn man behøver.... Til en person tenger du:

100-200 g stuvad spenat
1 laksfilé / lax filé

1ts sukrin melis/1 tsk sukrin flor
bittelitt vann
tørket chilli
chilli pulver
1 hvitløks fed

100 g agurk /gurka
1 ts sukrin melis /1 tsk flor
1 tsk eddik 24% / 1 tsk ättika 24%
0,5 dl vann / vatten

Legg spinaten i bunn av en ildfast form, på med filéen. Bland melis med litt vann så det blir en tykk grøt, i med chilli og hvitløk, bland godt. Dekk fisken med geggamoien og inn i ovnen på 170g i ca 15-20 min.
Lag agurksalaten- agurk i tynne skiver blandes med laken - vann, eddik og melis. La stå å trekke mens fisken er i ovnen.

onsdag 2 januari 2013

Lchf Mousse



GODT NYTT ÅR

Denne oppskriften har vel alle lchf blogger, same same, men godt...
Dette er mektig så jeg tror at porsjonene kan halveres. Jeg som er en godtegris, klarte ikke å spise opp en porsjon. Så dette er da oppskriften på 4 små eller 2 store.

1,5 dl fløte / vispgrädde
1 egg gule / ägg gula
50g mørk sjokolade
Noen dråper cognac eller annen sprit for litt smak

Smelt sjokoladen i vannbad, kjøl litt ned. Visp litt fløte, ikke for stivt. Rør ned eggulen og spriten i sjokoladen og så rører du alt sammen....
Vips, så er moussen ferdig...
Inn i kjøleskapet i et par timer før servering!







måndag 17 december 2012

Lchf Gelé Godis



Jada, hadde en halv pose gelé igjen fra troika halloiset, så da lagde jeg disse... Glemte geleén i kjøleskapet og å ta litt bilder underveis, men her kommer i alle fall det jeg fikk med meg...
1/2 pose bringebær gelé uten sukker
Lchf sjokolade eller 86%

Lag geléen med halvparten av vann-mengden som står på pakken, kjøl litt ned, men ikke glem den i kjøleskapet så den blir stiv. Hell i former (fyll bare 1/2, skal være plass til sjokoladen over og under) og la det stivne ordentlig i kjøleskapet, helst natten over. Smelt sjokolade i vannbad, ta ut geléen fra formen, hell litt sjokolade i bunn, la det stivne. Legg i geléen igjen og hell resten over, la det stivne i kjøleskapet. Trykk de ut av formen og nyt! 




tisdag 11 december 2012

Lchf 3 minutters micro brød



Ferskt brød på 3 minutter - ja, det går og er godt. Har fått skikkelig dilla på dette brødet... 
Det finnes mange oppskrifter på dette brødet på nettet, og her har jeg min egen versjon.

Bakepapir / Bakplåtspapper

1 egg / ägg
1 dl mandelmel / mandelmjöl
2 ss pofiber / 2 msk pofiber
20g  saltet smør - smeltet
ca 1liten ts karve / 1 tsk kummin

salt
skalade sesamfrø

Visp ett egg, smelt smør i micron, tilsett alt utenom salt og sesamfrø. Liker du ikke karve /kummin, prøv med andre krydder... Rør sammen og velt over på en middags-tallerken dekket med bakepapir. Bruk en skje og platt ut den. Strø over sesamfrø og salt.
Inn i micro´n på 2 min, full effekt. Så snur du brødet og kjører det i 30-40 sek til, du ser at det "hvite" forsvinner. Del i to, jeg blir mett på en halv bit, og oppbevar den andre i kjøleskapet. Kjempe godt med ost, skinke, salami, majones og tomater. Og litt nykvernet pepper på toppen... 






söndag 9 december 2012

Lchf Nøtt-Nam Nam / Nöt-Godis


Litt nøtt-godis på søndags formiddagen... Enkelt raskt og godt.

Pecan nøtter
Ristet og saltet - Peanøtter / Jordnötter
Mandler

Flingsalt
Sjokolade (LCHF eller 86%)

Hakk nøttene, pecan og mandlene ristet jeg litt i pannen sammen med flingsalt.
Smelt sjokoladen i vannbad og rør inn nøttene. 
Fordel i knekk-former og inn i fryseren så de stivner. 
Oppbevares i fryseren eller ca en uke i kjøleskapet.






Og har du noe kokos, er det perfekt til å bruke opp resten av sjokoladen som er smeltet.



fredag 7 december 2012

Lchf Torsk med Spinat-Pesto


Aksjon tømme frysern og kjøleskapet resulterte i en ganske så god middag, så den må deles.

Hakket spinat
Parmesan ost
Hvitløk

Torsk
Smør
Bacon

Haricots verts

Stek bacon og sett til side, kok opp litt vann til fisken og la trekke i ca 10 min avhengig av tjukkelsen. Stek så haricots verts i samme panne som baconen, så de suger opp bacon fettet...
Tin opp og varm spinaten i micron, klem ut vannet. Finrasp eller press en liten hvitløk pr pers i spinaten, rør godt og rasp godt med parmesan i blandingen, rør igjen...
Smelt litt smør og ha ved siden av eller hell over.... 
Legg opp og strø baconet over fisken, rasp litt parmesan på toppen og server!


onsdag 5 december 2012

LCHF Konfekt-biter Ala Troika

Mmmmmm, ja, dette var igjen utrolig godt, selv for sukker-junkies! 
Etter å ha laget disse marsipan brødene, og hadde sjokoladekrem til overs, måtte jeg bare teste noe mer!
Marsipanen er ikke hvit, fordi jeg malte mandlene med skall, ren latskap, men like godt!

Lag nougat- kremen dagen før, eller flere dager før, og ha den i kjøleskapet.


Nougat krem

100g usaltet smør
50g kokosfett (delfiafett)
6 ss stevia sukrin
5ss kakao
5 ss mørk rom
1,5 dl fløte / grädde

Smelt alt utenom fløten og rom´en, rør godt. Når sukrinen har smeltet tar du i rom´en og koker raskt opp så alkoholen forsvinner. Ta av platen og rør inn fløten. Hell over i en tett boks og inn i kjøleskapet, over natten...

 Så lager du marsipanen.


Marsipan

5dl mandelmel
30g usaltet smør
1-2ss vann
3-4ss sukrinmelis
3-4 dråper stevia
3ss cognac

Mørk sjokolade 86% eller LCHF sjokolade

Kok opp vann, smør, smelt sukrinmelisen  og i med cognac og stevia- kok opp og ta av platen. Bland sammen mandelmelet med "sukker-laken". Begynn med 2 dl mandelmel og hele sukkerlaken, og tilsett mer og mer mandelmel slik at du får en fin mandelmasse.
Klem ut marsipanen utover en form, ca 20x30 cm dekket med bakepapir.
Hell over sjokolademassen, og så geléen, og settes kaldt eller helst i fryseren.

Jeg brukte en gele uten sukker, bare halve pakken. Man kan godt bruke fun light saft, ca 3 dl sterk saft og ca 5 gelatin blad.
Når den er fryst, skjær den i passe store biter.
Smelt sjokolade og dypp bitene i  sjokoladen.
Settes kaldt igjen. Jeg fryser mine, og tar ut etter behov.
Nyt!!!! :)