Hmmmmm..... Omeletten forsvant i går... Er det noen som har hakket min blogg tro??
Ja ja, da er det bare å prøve igjen!
En enkel og god vegetar omelett som er veldig lett å lage og passer ypperlig til frokost og brunch!
Ingredienser
2 ägg (100g)
3 skivar ost (15g)
15g smör
1 coctailtomat (13g)
5g salladsløk
salt
peppar
Vispa äggen lett med en gaffel, tilsett litt salt og pepper. Hakk salladsløken og tomaten. Smelt smøret i en liten panne (middels varme), i med eggene. Så etter etter 1-2 min - på med osten, løken og tomaten. På med et lokk så osten smelter, stek i et par minutter til. Så er det bare å legge den på en tallerken og pynte med litt bladpersille!
Næringsinnholdet i omeletten!
Energi kcal: 332,39 Energi kJ: 1349,67
Proteiner: 17,60 Fiber: 0,31
Kolhydrater: 2,31 Vatten: 102,87
Alkohol: 0,00
Fetter:
Fett: 28,32 Kolesterol: 468,40
E-mättade: 8,37 Mättade: 13,93
F-mättade: 1,55
Vitaminer:
A: 342,45 B1: 0,10
B2: 0,56 B3: 0,13
B6: 0,13 B9: 57,38
B12: 1,82 C: 3,54
D: 1,53 E: 2,26
Mineraler:
Fosfor: 311,54 Järn: 2,05
Kalcium: 230,48 Kalium: 173,55
Magnesium: 21,15 Natrium: 290,89
Selen: 27,94 Zink: 1,14
Eggets næringssammensetning (tatt fra http://ndla.no/node/8517)
Protein
Proteinet i egg er av svært god kvalitet. Aminosyresammensetningen i eggprotein er svært lik proteinet i menneskekroppen, og vi sier derfor at det har høy "biologisk verdi".
Fett
Fettet i egg er samlet i eggeplommen. 30 % av plommens vekt er fett, og dette fettet har evnen til å binde annet fett. Denne egenskapen som emulgeringsmiddel utnytter vi når vi lager majones.
Karbohydrat
Det finnes nesten ikke karbohydrat i egg.
Vitaminer og mineraler
Egg er rikt på vitaminer og mineraler. Det eneste vitaminet som ikke finnes i egg er vit. C. Vitamin B finnes som riboflavin, niacin (kun i hviten) og tiamin (kun i plommen). Vitamin A og D finner vi i relativt store mengder i plommen. Karoten, fargestoffet som også er i gulrøtter og som omdannes til A-vitamin i kroppen, gir plommen den gule fargen. Eggeplommen er rik på jern, mens kalsium, natrium, kalium og fosfor finnes i både plomme og hvite.
Proteinet i egg er av svært god kvalitet. Aminosyresammensetningen i eggprotein er svært lik proteinet i menneskekroppen, og vi sier derfor at det har høy "biologisk verdi".
Fett
Fettet i egg er samlet i eggeplommen. 30 % av plommens vekt er fett, og dette fettet har evnen til å binde annet fett. Denne egenskapen som emulgeringsmiddel utnytter vi når vi lager majones.
Karbohydrat
Det finnes nesten ikke karbohydrat i egg.
Vitaminer og mineraler
Egg er rikt på vitaminer og mineraler. Det eneste vitaminet som ikke finnes i egg er vit. C. Vitamin B finnes som riboflavin, niacin (kun i hviten) og tiamin (kun i plommen). Vitamin A og D finner vi i relativt store mengder i plommen. Karoten, fargestoffet som også er i gulrøtter og som omdannes til A-vitamin i kroppen, gir plommen den gule fargen. Eggeplommen er rik på jern, mens kalsium, natrium, kalium og fosfor finnes i både plomme og hvite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar