lördag 2 juli 2011

Pannacotta - Crema Catalana Style



Hold i hatten sier jeg bare.... Dette er en skikkelig enkel juksevariant - men fyyyyy sååå godt.

1/2 l grädde
skallet av en sitron (bruk en potetskreller, det skal være tynt)
2 kanel stenger
1/4 tsk vaniljepulver
5 tsk sukrin
3 gelatin plater

Kok opp grädden med sitronskallet, kanelstengene, sukrin og vaniljepulver til du har fått "crema catalana" smak. Sitronsmaken kjenner du med en gang, men kanelsmaken kommer først etter en liten stund. La det putre til du er førnøyd med smaken. Sil over i en annen gryte, så du får ut kanel og sitron. Rør inn en og en gelatinplate (som har ligget i kaldt vann i noen minutter, klem ut vannet før du rører den inn)

Over i porsjons skåler, inn i kylen i noen timer.

Og for de som spiser sukker - strö på brunt sukker og brenn sukkeret med en liten brenner.




Prøvde å brenne sukrin - men den blir ikke brun - det blir et crispy lag, men ikke så lekkert. Derfor smeltet jeg litt 86% sjokolade, lage noen krusseduller på et bakepapir - inn i frysen. Så har du litt lchf pynt! Enjoy :0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar