måndag 25 juli 2011

Flat rullekake..... eller rett og slett bløtkake...



Jaaaa, dette skulle bli en rullekake, men rakk ikke lage fyllet samme dag, så da ble bunnen litt hard og gikk ikke å rulle... Da ble det en flat kake.... Men funket det og.... En fullverdig bløtkake!

Lag bunn -
2 eggehviter
2 eggeplommer
80g philadelfiaost
1/2 ts bakepulver
3 ts sukrin
1/4 ts vaniljepulver

Pisk eggehvitene stive, bland ost med eggeplommer og resten av ingrediensene. Kladd utover et bakepapir og stek på 150 grader i ca 20min - til den blir gyllen.

Krem-
2 eggeplommer
65g usaltet smør  
0,5 dl grädde
0.5 dl sukrin
1/2 ts vaniljpulver

1,5 dl grädde piskes separat

Eggeplommer, 1/2 dl grädde, sukrin,vaniljpulver varmes i en kjele, skal ikke kokes, bare så det stivner, tar litt tid... Så tar du i smøret litt og litt så det smelter forsiktig og blandes godt med det andre. Kjøl ned.
Pisk 1,5 dl grädde, bland med eggekremen når den har blitt kald.

I og med at jeg ikke fikk fyllt og rullet kaken, brukte jeg ca 1/3 av bunnen.

Syltetøy hadde jeg laget fra før - bare koke opp litt jordbær med sukrin
og fryste ned litt - kort holdbarhet uten konserveringsmidler. Neste gang rører jeg inn litt askorbinsyre..

Men ta bunnen del i 3, smør på syltetøy på begge bitene, legg på et lag med krem, så bunn nr 2, og smør over det siste av kremen. Del 3 kan du gjøre noe annet med - spise til frokost med litt kanel og keso, eller creme fraiche og syltetøy...



La kaken ligge i kylen og soake over natten... Strø på litt kakaopulver før servering...

Herlig at man kan spise kake når man er på slanker´n - me like!
Da har man klart å kvitte seg med 6kg og  kose seg samtidig!
Tror dette passer bra for godtegrisen (moi)....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar