torsdag 16 juni 2011

Smörgåstårta ala LCHF




Smörgåstårta!

Denne må prøves! Tar lang tid - men vært å vente på!!!

Lag bunnen først :

6 egg
5dl riven ost
3 msk fiberhusk
1/2 msk bakpulver

Pisk eggene lett med en gaffel, bland i resten, la den stå å hvile i minst 10min før du kladder guffa utover et bakepapir - inn i ovnen på 200 grader i ca 20 min - til den blir gyllenbrun. La den kjøle seg ned på en rist.

Røre 1 - La tunfisken renne av, bland alt, smak til med pepper og sitron.
2 bokser tunfisk    
1 hakket vårløk
majones
cremefraiche
sitron
svart pepper



Røre 2 - Hakk og stek bacon sprøtt - la det renne og tørke av i en sil. Bland resten.

2pk bacon
7 oliven med hvitløk
4-5 soltøkede tomater
vårløk
majones
cremefraishe



Røre 3 - kok 3 egg spar ett til garneringen, bland alle ingrediense godt!

Smuldre 2 egg
reker hakkede
røkt laks hakket
majones
cremefraiche




Skjær "brødet" i fire biter, legg på en tallerken. Fyll på tunfiskrøren, nytt lag med brød, på med røre nr 2 og det 3. og siste laget med brød, topp med den siste røra.

Pynt så kantene - legg majonesen i en pose, klipp et lite hull i et hjørne og klem ut på sidene, dekk med agurkskiver.
På toppen legger du et godt lag med reker, laks, egg og pynt med litt dill.




Original oppskriften er fra http://www.jeanikee.se/?p=1676, men
så har man byttet ut enkelte ingredienser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar