onsdag 5 december 2012

LCHF Konfekt-biter Ala Troika

Mmmmmm, ja, dette var igjen utrolig godt, selv for sukker-junkies! 
Etter å ha laget disse marsipan brødene, og hadde sjokoladekrem til overs, måtte jeg bare teste noe mer!
Marsipanen er ikke hvit, fordi jeg malte mandlene med skall, ren latskap, men like godt!

Lag nougat- kremen dagen før, eller flere dager før, og ha den i kjøleskapet.


Nougat krem

100g usaltet smør
50g kokosfett (delfiafett)
6 ss stevia sukrin
5ss kakao
5 ss mørk rom
1,5 dl fløte / grädde

Smelt alt utenom fløten og rom´en, rør godt. Når sukrinen har smeltet tar du i rom´en og koker raskt opp så alkoholen forsvinner. Ta av platen og rør inn fløten. Hell over i en tett boks og inn i kjøleskapet, over natten...

 Så lager du marsipanen.


Marsipan

5dl mandelmel
30g usaltet smør
1-2ss vann
3-4ss sukrinmelis
3-4 dråper stevia
3ss cognac

Mørk sjokolade 86% eller LCHF sjokolade

Kok opp vann, smør, smelt sukrinmelisen  og i med cognac og stevia- kok opp og ta av platen. Bland sammen mandelmelet med "sukker-laken". Begynn med 2 dl mandelmel og hele sukkerlaken, og tilsett mer og mer mandelmel slik at du får en fin mandelmasse.
Klem ut marsipanen utover en form, ca 20x30 cm dekket med bakepapir.
Hell over sjokolademassen, og så geléen, og settes kaldt eller helst i fryseren.

Jeg brukte en gele uten sukker, bare halve pakken. Man kan godt bruke fun light saft, ca 3 dl sterk saft og ca 5 gelatin blad.
Når den er fryst, skjær den i passe store biter.
Smelt sjokolade og dypp bitene i  sjokoladen.
Settes kaldt igjen. Jeg fryser mine, og tar ut etter behov.
Nyt!!!! :)










2 kommentarer:

  1. Så många bra godisrecept du har! Det är ju toppen nu när julen (!) står för dörren. Bara 6 veckor till 1a advent och all förberedelse :)

    //mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack, ja, mycket gott till julen - prova den mjuka pepparkakan- den är grym, en av mina favoriter!
      :)

      Radera