fredag 30 november 2012

Lchf Jule godis / Marsipan & Nougat Konfekt


Nougat krem

50g usaltet smør
25g kokosfett (delfiafett)
3 ss stevia sukrin
3ss kakao
3 ss mørk rom
0,75-1 dl fløte / grädde

Smelt alt utenom fløten og rom´en, rør godt. Når sukrinen har smeltet tar du i rom´en og koker raskt opp så alkoholen forsvinner. Ta av platen og rør inn fløten. Hell over i tynne isbit former og inn i frysern. Resten sparer du i en tett boks i kjøleskapet, og bruk til noe annet. Fyll til biskvier, muffins glasur, kakefyll... Så lager du marsipanen.


Marsipan

5dl mandelmel
30g usaltet smør
1-2ss vann
3-4ss sukrinmelis
3-4 dråper stevia
3ss cognac

Mørk sjokolade 86% eller LCHF sjokolade

Kok opp vann, smør, smelt sukrinmelisen  og i med cognac og stevia- kok opp og ta av platen. Bland sammen mandelmelet med "sukker-laken". Begynn med 2 dl mandelmel og hele sukkerlaken, og tilsett mer og mer mandelmel slik at du får en fin mandelmasse.

Når nougaten har blitt fryst, knekker du den ut av formen. Del i passe store biter.
Ta litt marsipan og trykk ut den, legg i en bit nougat og rull/klem marsipanen rundt så det blir en pølse.
Legg de i fryseren i noen timer så de blir kalde/frosne.
Smelt sjokolade og dypp brødene i sjokoladen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar