onsdag 7 december 2011

LCHF Julebakst og gotterier....


Julbak hos Jenny! Her har man virkelig tatt frem masse godsaker... Her skal det bakes!




 Pepperkakene har jeg oppskriften på Her.
 Lussekatter ble raskt lusseboller... Men de fikk godkjent på smak... Jenny hadde googlet litt og fant oppskriften her.
4 egg + 1 egggule, 2-3 ss sukrin, 1 gnutta stevia, 50g smeltet usaltet smør, 1 dl grädde, 1dl kokosmel, 4 ss fiberhusk, 2 ts bakepulver, 1 pose saffran 0,5g og 1 egghvite for pensling.
Pisk egg og søtstoffer porøst. Bland så i resten, og la de heve i ca 5-10 min. Lag lussekatter, eller boller.... Inn i ovnen på 175 grader i ca 15 min.

Saffrans bounty, i boken Ulrikas GI helger, ble også laget...
3 ss kokosfett
1 dl sukrin
1 dl grädde
1 dl kokosmelk
200g kokos (ica´s egne har bare 1,5 g carbs pr 100)
1 pose saffran (0,5 g)
100g mørk sjokolade minst 86%



Smelt kokosfett og sukrin på svak varme. Tilsett grädde, kokosmelk, kokos og saffran, rør om. Vi formet små hauger med litt forskjellig stekeredskap, inn i fryseren i en times tid, så smeltet vi litt sjokolade og dyppet bunnen... Fin farge, men bounty naturell, er fortsatt min favoritt...



Snickers snacks, mmmmm dette er godterier det....
Smelt 1 dl økologisk usøtet peanøttsmør, i med 1dl peanøtter helst usaltede og tørrsistede, og vi tok litt tørrristede hasselnøtter også.
Bre ut på et fat med bakepapir, la det kjøle ned litt. Smelt 150g mørk sjokolade i vannbad  og hell over, inn i kjøleskapet i en time. Skjær så opp i biter og nyt!!!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar