lördag 1 oktober 2011

Lchf Blåskjell




Yum yum... Fant visst gamle bilder på litt blåskjell, fra jeg var en tur i Oslo i august. Litt godt etter en liten tur ut og se den nye holmenkollbakken - kul!


2 nett blåskjell
hvitvin
purreløk, rødløk, hvitløk
dill
gulrøtter
krydder
majones
creme fraiche
fløte

Vask og skrubb skjellene. Skjær opp rød løk, purreløk og hvitløk. Stek i en god klump smør. Legg i skjellene, hell over ca 3-4 dl vin, la skjellene dampes til de åpner seg. Skrell noen gulrøtter og strimle de fint, samt litt av purreløken. Ta så ut skjellene og lag en saus på fløte! Krydre med salt, pepper og cayennepepper. Så inn med skjellene igjen, og gulrot/purre strimlene, samt litt fersk dill. Bland godt og varm opp.



Så lager du en fake alioli på majones, litt rømme/creme fraiche, hvitløk og bladpersille. Legg pent opp, klikk på litt alioli, pynt med litt gulrot strimler og en persillekvast!


Foreviget på holmenkollen, mormor, mamma og jeg! Koselig og pappa tar bilde da selvfølgelig! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar