söndag 1 juli 2012

Lchf After Eight Sticks


Tja, hva skal man si..... Mmmmmmmmmm....
Ble overlykkelig her om dagen, da jeg var på ica maxi - en hel sukkerfri sjokolade-avdeling! :)

Ble sugen på after eight, fant en oppskrift på  lavkarbo.no, men hadde ikke to ingredienser, det ene var delfiafett og det andre tragant/dragant (som gjør peppermynte fyllet gummiaktig).... Så neste gang jeg er i oslo, skal det shoppes igjen...
Byttet ut delfiafettet med kokosolje og traganten med gelépulver. Ble god på smak, men ikke seigt innehold og cocosa´n smelter raskt i romstemperatur.. Så den må nytes rett fra kylen og ikke stå fremme....

Peppermynte fyll:

20g delfiafett (cocosa brukte jeg)
2dl sukrinmelis / sukrin flor
5-6 dråper stevia
4 ss / msk fløte/ grädde
7 dråper peppermynte olje
1/2 ts tragant (jeg brukte 1ts gelépulver oppløst i noen ss kaldt vann)

Smelt fettet, ha i fløten, peppermynte oljen og rør inn sukrinmelisen 
(Bruk visp)
Kok opp, dra kjelen av plata og rør inn tragant/gelépulveret. Klumper traganten seg bruk stavmikser.

Jeg brukte en brødform i silikon, har du ikke en- løp og kjøp!
Hell over peppermynte-massen i brødformen. Inn i kjøleskapet til den stivner.

Sjokoladetrekk:

75 g low carb sjokolade
40 g delfia fett (jeg brukte cocosa)

Smeltes på lav varme, tøm halvparten av sjokoladen over den stivnede peppermyntemassen. Beveg formen frem og tilbake så sjokoladen dekker det hele... Sett kjølig igjen, til sjokoladen har stivnet.
Så "velter" du den forsiktig ut av formen, snur den og inn i formen igjen så man kan dekke den andre peppermynte siden med resten av sjokoladen...
Sett kalt, skjær i staver og oppbevar de i kjøleskapet eller fryseren.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar